Koninklijke Vriendenkring Scheidsrechters Tielt & Omliggende | #vktielt #OneTeam #NoRefNoGame

Meer dan fluiten alleen

Wingenaar Jordy Vermeire is scheidsrechter in het betaald voetbal

WINGENE – Arbitrage zit duidelijk in het bloed van de familie Vermeire. Vader Filip heeft er een nationale carrière op zitten en is nog steeds bezig met de begeleiding van jonge refs. Zoon Jordy is op zijn 24 reeds een goed twee jaar bezig in het betaald voetbal en zijn jongere broer Joffrey hanteert ook regelmatig het fluitje bij wedstrijden in de onderbouw.

“Ik ben op mijn vijftiende officieel begonnen als scheidsrechter”, steekt Jordy Vermeire van wal. “Eerst was dat bij de jeugd, dan in het provinciaal en nationaal voetbal en sedert twee seizoenen in het betaald voetbal van 1A en 1B. Vanaf dit seizoen kregen we de naam Professional Match Official. Ik ben er hoofdscheidsrechter, vierde official en fungeer ook binnen de VAR, dus komt er een heus takenpakket bij kijken. Als je het merendeel van je wedstrijden fluit in 1B is er ook een uitwisseling met Nederland. Dat is heel aangenaam omdat we bij onze buren kennis maken met een andere cultuur en een andere manier van het beleven van het voetbal.  Zo leer je ook Nederlandse collega’s kennen en dat is verrijkend. Ik ben nog jong vergeleken met refs uit vroegere tijden en ik denk dat we nu met heel wat jonge collega’s aanstalten maken de toekomst van de Belgische arbitrage te gaan uitmaken en kansen te krijgen binnen het (inter)nationaal voetbal.

Persoonlijk schema

Er komt verder heel wat bij kijken. Een week van een scheidsrechter is niet gelijk aan deze van iemand die gaat werken. Wij krijgen elke dag een persoonlijk trainingsschema, met daarin soms twee uit te voeren inspanningen. In de voormiddag bvb. een fietstocht en in de namiddag een high intensity training. Als we fysiek niet bezig zijn, trainen we ook onze core stabitity, of doen aan krachttraining  bij een personal coach. Daarnaast moet je nog je wedstrijd voorbereiden door van beide ploegen te weten hoe ze spelen, welke de keyplayers zijn en hoe we daarop als team kunnen op anticiperen tijdens de match. Je komt drie uur voor de wedstrijd in het stadion en dan geef je deze info over de ploegen en de komende match mee aan je collega’s”.

https://www.traditionrolex.com/19

Respect

“Daarnaast ben ik ook Voorzitter van de Vriendenkring der Tieltse scheidsrechters. Dit seizoen zijn er heel wat wijzigingen binnen de reglementering. Daarvoor gaan we naar de clubs in de omgeving om met woord en videoclips verduidelijkingen mee te geven. Zo leren we ook beter de clubs, trainers, spelers en supporters kennen. De bedoeling van die aanpassingen zijn het gedrag van de spelers te verbeteren, het respect te vergroten, de speeltijd groter en beter te maken en meer eerlijkheid en attractiviteit in het voetbal te brengen. We zijn heel tevreden dat de opkomst tijdens die info avonden vrij groot was en hopen dat we die doelstellingen in de wedstrijden zien terugkomen. Dat zal wel niet direct vanaf de start te zien zijn want iedereen moet zich daar aan aanpassen : spelers, trainers, clubverantwoordelijken en supporters. Natuurlijk ook de scheidsrechters zelf, op welk niveau ze ook fluiten. Het zal wat tijd vragen maar ik ben ervan overtuigd dat zo het voetbalspel beter en aangenamer kan worden”, besluit de Wingense ref.(WD)

Copyright: Krant Van West-Vlaanderen – Werner De Vooght

Categorieën: Algemeen nieuws

jordyvermeire

Voorzitter Vriendenkring Scheidsrechters Tielt

23 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder