Koninklijke Vriendenkring Scheidsrechters Tielt & Omliggende | #vktielt #OneTeam #NoRefNoGame

KAS Eupen – SV Zulte Waregem 43′

Na de beslissing van de scheidsrechter om strafschop te geven, komt er een VAR interventie. Na het bekijken van de beelden wordt de fout door de verdediger buiten het strafschopgebied gemaakt.

Doordat deze actie het ontnemen van een reële doelkans tot gevolg heeft, wordt een rode kaart gegeven aan de verdediger.

Wanneer een fout in het strafschopgebied wordt begaan en een reële doelkans wordt verhindert, moet een penalty worden toegekend. De speler die de fout maakt krijgt een gele kaart.

Indien de fout buiten het strafschopgebied wordt gemaakt en een reële doelkans wordt verhindert, moet de scheidsrechter een rechtstreekse vrije trap toekennen en de speler een rode kaart geven.

KAA Gent – YR KV Mechelen 45+1′

Volgens spelregel 12 uit de Laws of the Game, wordt een speler bestraft wanneer de bal zijn hand / arm raakt als een speler bezit / controle over de bal krijgt (zelfs als dit per ongeluk gebeurt) en vervolgens een doelpunt scoort of een scoringskans creëert.

Het Professional Refereeing Department verwacht in deze situatie een VAR interventie na het maken van het doelpunt.

Het afkeuren van het doelpunt en een rechtstreekse vrije trap voor de verdedigende ploeg is de juiste beslissing.

KSC Lokeren O-Vl. – KVC Westerlo 82′

Volgens spelregel 12.2 uit de Laws of the Game:

“Een doelverdediger wordt geacht de bal onder controle met zijn handen te hebben wanneer hij de bal tussen zijn handen houdt of tussen zijn hand en enig ander oppervlak heeft (bv. grond, eigen lichaam).”

In de situatie in minuut 82, heeft de doelman de bal tussen zijn handen wanneer deze door een aanvaller naar en later in doel wordt getrapt.

De beslissing om het doelpunt af te keuren is een terechte beslissing van de scheidsrechter.


jordyvermeire

Voorzitter Vriendenkring Scheidsrechters Tielt

29 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder